POPMUZIEK IN WINTERSWIJK

“Popmuziek in Winterswijk” is de titel van een in december 2009 verschenen boek (incl. dubbel-CD) over de geschiedenis van de Winterswijkse pop- en jongerencultuur vanaf de jaren vijftig.


Komt er nog een tweede druk van het popboek?

Er komt voorlopig nog geen tweede druk van het boek “Popmuziek in Winterswijk”. Nadat het boek uitverkocht was, kwamen er van diverse kanten geluiden komen dat niet iedereen er in geslaagd was een exemplaar te bemachtigen. Het P.A.L. heeft toen de mogelijkheid van een tweede druk onderzocht. Alleen bij voldoende belangstelling zouden de drukpersen weer gaan draaien. Er hebben zich niet meer dan enkele tientallen mensen gemeld, voor het Staring Instituut niet genoeg aanleiding om tot een nieuwe druk over te gaan. Mensen die het boek nog graag willen hebben, kunnen zich echter nog steeds bij ons melden. Bij voldoende belangstelling, zullen we opnieuw een verzoek bij het Staring indienen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Alles wat het boek en Wenters live heeft losgemaakt onder de Winterswijkse muziekliefhebbers word teniet gedaan door de belachelijke DB eis van de gemeenteraad. Met een eis van 55 DB bij live muziek binnen komt men nu met een eis van 70 DB voor livemuziek buiten, een reden voor de Winterswijkse Horeca om met Koninginnedag alle live muziek af te zeggen.
Winterswijk zal die dag een vredige rust uitstralen.

Jan Boeijink zei

Echt waar? Dus eerst schuiven ze alle muziek door naar de horeca en dan leggen ze daar absurde normen op? Uit welke koker komt dit, was het echt de gemeenteraad of kwam het van B&W?

Ongetwijfeld gelden deze normen niet voor het volksfeest want dat is immers heilig, daar durven ze hun handen niet aan te branden...