POPMUZIEK IN WINTERSWIJK

“Popmuziek in Winterswijk” is de titel van een in december 2009 verschenen boek (incl. dubbel-CD) over de geschiedenis van de Winterswijkse pop- en jongerencultuur vanaf de jaren vijftig.


Eucalypta bij Graafschap TV.

Het volgende korte nieuwsitem is in week 38 door Graafschap TV uitgezonden:



Zoals je ziet hebben ze het verkeerde gebouw staan filmen...

Wat opvalt is de toon die door Stichting Welzijn Winterswijk (SWW) wordt aangeslagen m.b.t. de petitie. Niks geen steunbetuiging. "Jullie zijn te laat" is de botte boodschap. Het nieuws over de afgeblazen renovatie is door de gemeente eind augustus naar buiten gebracht. Binnen een week stond er een petitie op internet. Afgezien van het feit dat er veel meer ruchtbaarheid aan gegeven had moeten geven (= voornaamste oorzaak van het tegenvallende aantal steunbetuigingen), valt de opsteller(s) weinig te verwijten.

Het houding van SWW bevestigt mijn vermoeden: SWW heeft ruim 10 jaar aangedrongen op renovatie van het gebouw, het heeft in die al die jaren het onderhoud van het pand achterwege gelaten (in afwachting van de verbouw) en het heeft in die jaren zijn taak als jongerencentrum en poppodium niet naar behoren uitgevoerd (= een behoorlijk understatement). Aan de mening van jongeren (en popliefhebbers) laat men zich weinig gelegen. Op het moment dat de plannen voor renovatie in kannen en kruiken leken te zijn en men elk moment met de werkzaamheden kon beginnen, heeft men de "keutel" teruggetrokken (om wat voor reden dan ook). De gemeente heeft hier bliksemsnel gebruik van gemaakt en de geplande verbouw "op geheel eigen wijze" binnen drie weken teruggedraaid.

Popmuziek is bij de SWW in slechte handen. Jongerenwerk eigenlijk ook.

Geen opmerkingen: