POPMUZIEK IN WINTERSWIJK

“Popmuziek in Winterswijk” is de titel van een in december 2009 verschenen boek (incl. dubbel-CD) over de geschiedenis van de Winterswijkse pop- en jongerencultuur vanaf de jaren vijftig.


Popboek Winterswijk in de prullenbak!

Alsof men er niet helemaal gerust op was, werd er in het voorwoord van "Popmuziek in Winterswijk" gerefereerd aan het beloofde nieuwe poppodium van Eucalypta. Niet voor niets werd er op gewezen dat een gemeente oog dient te hebben voor jeugd en popcultuur: "Zij geeft een dorp kleur, een kloppend hart en dienen daarom gekoesterd te worden". In de slotzin "Hopelijk heeft een volgende generatie over pakweg 25 jaar net zo veel voer om over te schrijven" bespeurde de goede lezer een cynische ondertoon. Daar waar het boek met zijn rijke geschiedenis een eye-opener voor de lezer wilde zijn en een impuls voor de toekomstige lokale popmuziek, is het in de politieke besluitvorming als niet-ter-zake-doende terzijde geschoven en kan het zoals Tineke Zomer (PW) in de laatste raadsvergadering demonstreerde, zo de prullenbak in.


Dat de bange vermoedens zo snel en rücksichtlos bewaarheid zouden worden, had zelfs de eindredactie van het boek niet voor mogelijk gehouden...

Geen opmerkingen: