POPMUZIEK IN WINTERSWIJK

“Popmuziek in Winterswijk” is de titel van een in december 2009 verschenen boek (incl. dubbel-CD) over de geschiedenis van de Winterswijkse pop- en jongerencultuur vanaf de jaren vijftig.


Wat lezen we in het popboek Winterswijk?

Het boek brengt de geschiedenis van de plaatselijke popmuziek in kaart, vanaf de jaren vijftig tot heden. Van de jeugdcultuur, traditiegetrouw nauw verweven met popmuziek, wordt per decennium een uitgebreid beeld geschetst. Alle bands en artiesten van enige importantie hebben hun welverdiende plek in het boek. Een aantal 'prominenten' dat veel voor de Wenterse popmuziek betekent heeft is door een select team van journalisten extra in de schijnwerpers gezet. Er is verder ruim aandacht voor 'randverschijnselen' als amusementsmuziek, jazz, muziekwinkels, opnamestudio's etc. Tenslotte gaat het boek vergezeld van een dubbel-CD met historische opnames.

Het boek was vanaf 18 december 2009 in de boekhandel te koop en is verschenen in een oplage van 750 stuks. De prijs voor het boek (incl. 2-CD) bedroeg 25 euro. Eind januari 2010 was het boek uitverkocht.