POPMUZIEK IN WINTERSWIJK

“Popmuziek in Winterswijk” is de titel van een in december 2009 verschenen boek (incl. dubbel-CD) over de geschiedenis van de Winterswijkse pop- en jongerencultuur vanaf de jaren vijftig.


Petitie: Houd Eucalypta open.

Malcolm Stolk, ex-vrijwilliger bij Eucalypta, DJ en liefhebber van popmuziek is een PETITIE gestart tegen het besluit van B&W om van de renovatie van Eucalypta af te zien. Afgezien van het feit dat de formulering van zijn petitie hier en daar wat precieser had kunnen zijn, een lovenswaardig initiatief dat hoe dan ook door iedereen getekend zou moeten worden. Wel jammer dat niet eerst via publiciteit in de media meer bekendheid aan deze petitie is gegeven.

Wat dat betreft hebben ze het in Aalten, met hun petitie tegen het aldaar gevoerde geluidsbeleid, beter aangepakt. Eerst een flink stuk in de krant en daarna een aktie (bijna 1500 handtekeningen in drie weken tijd!) met Oerkroeg Schiller als gerenommeerd boegbeeld.

Daar steekt Winterswijk toch wel behoorlijk schril tegen af. Maar ja, Eucalypta, waar het in het afgelopen decennium toch vooral "Tote Hosen" was, heeft veel van zijn glans verloren. Dan is het niet makkelijk om zo'n petitie tot een succes te maken. Gelukkig krijgt de actie nu, via de SP, ook ondersteuning uit politieke hoek. Ook leden van Progressief Winterswijk hebben hun handtekeningen gezet. De PvdA twittert over de gebrekkige formulering van de petitie (Hey! Dat kennen we nog van onze Wenterspop Verkiezingsenquete !!) en vindt dat voldoende reden om 'm niet te ondersteunen. Tsja, niet alle jongeren zijn van die wijze geleerde boekenlezers. Hoezo dedain?

LINKS

- PETITIE: Houd Eucalypta als jongerencentrum open

- PETITIE: Einde popcultuur/live-muziek in Aalten?

Geen opmerkingen: